Een goede start bij DHOMUS
Overslaan naar content

Een inwerkprogramma voor jou op maat!

Heb je jouw arbeidscontract ondertekend? Gefeliciteerd, je bent nu officieel onze nieuwe collega! Binnenkort is jouw eerste werkdag bij DHOMUS of één van de labels Huysinc, ASTO of LEICHT. Wat kun je verwachten in de eerste weken?

Je wordt met open armen ontvangen door jouw leidinggevende en je nieuwe team. Zij zorgen voor een warm welkom! We gooien je natuurlijk niet meteen in het diepe: al onze nieuwe collega’s volgen namelijk een uitgebreid, op maat gemaakt inwerktraject. Zo maak je kennis met onze organisatie en voel je je snel thuis op je nieuwe werkplek. Zo ziet jouw eerste periode bij DHOMUS eruit:

Jouw eerste werkdag!

Het is zover! De eerste werkdag in je nieuwe baan. Jouw leidinggevende heet je van harte welkom en geeft je een rondleiding door het kantoor en de showroom. Ook krijg je meteen alle praktische informatie over de organisatie; van onze cultuur tot het bedrijfsproces en van verlofaanvragen tot het vakantiebeleid. We geven je een snelcursus over de wereld van DHOMUS. Natuurlijk kun je later alles nog eens rustig teruglezen via onze E-learning.

Een buddy om je op weg te helpen

In de eerste periode bij ons als jouw nieuwe werkgever heb je vast en zeker allerlei vragen. Dat hoort er natuurlijk bij! Daarom heb je een buddy die jou begeleidt en aan wie je vragen kunt stellen. Jouw buddy maakt jou graag wegwijs in je nieuwe baan en binnen onze organisatie.

Persoonlijk inwerktraject

Om jouw eerste periode goed te laten verlopen, hebben we de eerste afspraken, meeloopdagen en trainingen al voor je ingepland:

Leer alle afdelingen kennen

Hoe leer je ons bedrijf het beste kennen? Door een inkijkje te krijgen in alle afdelingen natuurlijk! Per afdeling maak je kennis met één collega. Hij of zij neemt je mee in de doelen, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van die afdeling. Je hoort dan meteen over hoe jullie samenwerking gaat zijn.

Meelopen met je collega’s

Het is handig om te weten hoe ons bedrijfsproces er in de praktijk uit ziet. Daarom plannen we enkele meeloopdagen in. De ene dag zit je bij een verkoopgesprek en de andere dag loop je mee met onze enthousiaste keukenmonteur of inmeter. Een leuke manier om te zien hoe jouw werk in het grotere plaatje past.

Trainingen die passen bij je functie

In bijna alle functies is het van belang om een basiskennis te hebben over de producten die wij verkopen. Je krijgt hiervoor de benodigde trainingen, zoals de training ‘Basiskennis tegels en sanitair’ of ‘Basiskennis keukens’.

Presentatie van onze leveranciers

Is het voor jouw functie nodig dat je alles weet over de producten? Dan nodigen wij de vertegenwoordigers van verschillende leveranciers uit in onze showroom. Zij lichten hun collectie dan aan je toe. Dit geldt vooral voor de verkoopadviseurs en commercieel medewerkers binnendienst.

De evaluatie van jouw start

Zit je bijna aan het einde van je proeftijd? Dan is het tijd voor een gesprek met jouw leidinggevende en eventueel HR-collega. Hoe heb je de eerste maand ervaren? Wens je nog ergens ondersteuning in? Ook bespreken we de ervaring met je buddy en leidinggevende. Tenslotte maken we samen afspraken voor de toekomst.

Kennismaken met onze directie

Ook maak je kennis met onze directie. Samen met andere collega’s praat je bij over de eerste indruk van de organisatie, de processen en het inwerktraject. Het ideale moment om elkaar beter te leren kennen. En wij leren weer graag van jullie ervaringen!

En er wordt natuurlijk ook gewoon gewerkt 😉

Het inwerkprogramma wordt natuurlijk gecombineerd met het werken in je eigen functie. Meewerken en alles ervaren in de praktijk is hierin het basisprincipe. Dit alles zorgt ervoor dat je na ongeveer 2 maanden na je start al kunt meedraaien in de operatie. Een goed vooruitzicht, toch?

Andere collega's over het inwerktraject:

“Tijdens de inwerkperiode krijg je alle facetten binnen het bedrijf te zien waardoor je een vliegende start kunt maken” – Macy, servicemedewerker

“Fijn om een buddy toegewezen te krijgen waarmee je altijd samen de beste aanvliegroute kunt bepalen” – Koen, servicemedewerker