Ontmoet Keukenadviseur Marcel
Overslaan naar content

Keukenadviseur Marcel: 'We werken hier in een hecht team'

Ontmoet Marcel

Bij Huysinc, onderdeel van DHOMUS, vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Met collega’s, maar ook vakinhoudelijk. Om daar een beeld bij te krijgen vragen we onze collega’s: Wat maakt je vak leuk? Deze keer schuiven we aan bij keukenadviseur Marcel in onze showroom.

Ervaring leert

‘Jij moet de keukens in, Marcel.’ “Ik weet nog goed dat mijn oud-werkgever vond dat ik geknipt was voor de keukenwereld. Sindsdien heeft het me niet meer losgelaten. Het is zo’n mooi vak. In het begin weet je niks, maar je groeit door het te doen. Door veel verschillende mensen met écht advies op weg te helpen. Toen ik 14 jaar geleden bij Van Wanrooij in Tiel begon, kreeg ik alle ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Met de verhuizing in 2014 naar Waardenburg is het werk alleen maar leuker geworden. Moet je eens kijken, dit is toch de mooiste showroom van Nederland?”

Persoonlijke benadering

“Als ik klanten aan m’n bureau heb, dan probeer ik zoveel mogelijk in te spelen op de behoeftes die ze hebben. Door vragen te stellen en door te achterhalen wat voor een ontwerp ze in hun hoofd hebben. Heel belangrijk is om gelijk het budget op tafel te leggen. Ik kan een Mercedes adviseren, maar als er budget is voor een Volkswagen, dan verspillen we beiden onze tijd. Als mensen de showroom binnenlopen, kan ik me voorstellen dat ze een beetje overdonderd zijn. Werkelijk alles is hier te bekijken, aan te raken en te proberen. Een hapje en een drankje en ons persoonlijke advies maken de ervaring in de showroom compleet. Als mijn klant niet met een glimlach het pand verlaat, dan heb ik iets niet goed gedaan.”

Divers team

“We werken hier in een hecht team. Sommige monteurs ken ik al sinds m’n eerste werkdag. Samen hebben we al veel ervaring opgebouwd. Ik ga al wat jaartjes mee en ze noemen me hier gekscherend ook wel ‘de veteraan’. Ik hoor inmiddels al bij het meubilair, haha! Maar ik zie dat juist als een kracht. Net zoals we ons ‘meubilair’ vernieuwen, zo vernieuwen we het team ook. De laatste jaren trekken we veel nieuwe, jonge medewerkers aan. Daar leer ik weer van. Ze gaan net iets anders om met klanten en zijn digitaal onderlegd. Ik ben juist creatief en de technische kant beheers ik goed. Bij mij lonkt het ruitjespapier nog wel eens met handmatige schetsen. Dat heeft ook z’n charme.

Gelukkig krijgen we ook steeds meer vrouwen in het team. Zij kijken echt heel anders naar een keuken of een badkamer dan mannen en pakken het anders aan. Ik vind het leuk dat verschillende mensen hier kansen krijgen. Dat versterkt het team alleen maar.”

Met gemak nog 20 jaar

“Sommige mensen vragen mij wel ‘s: ‘Wil je dit nog 20 jaar doen?’. Dan zeg ik volmondig ‘ja’. Ik wil gewoon adviseren, leuke dingen doen en bezig zijn met het vak. Het bedrijf is, in positieve zin, continu in verandering. We blijven ons verrijken door apparatuur in de showroom up-to-date te houden, nieuwe belevingswerelden toe te voegen en trainingen bij te wonen van fabrikanten. Er zit dynamiek en groei in het bedrijf. De lijntjes zijn kort en dat betekent dat we hier snel beslissingen nemen. Misschien is dat wel inherent aan ons; schouders eronder, en gaan. Mijn agenda is altijd gevuld. Met kopers uit onze woningbouwprojecten, maar ook met particulieren die een bestaande keuken gaan vernieuwen. Die combinatie maakt het werk zo leuk. Ik kan dit nog jaren volhouden!”

Wil jij je net als Marcel aan de slag als Keukenadviseur?

Bekijk dan onze vacatures! Heb je vragen? Onze Recruiter Linda kan al je vragen beantwoorden. Bel of app naar: 06 - 20 73 81 63.