Ontmoet Keukenmonteur Ronald
Overslaan naar content

Keukenmonteur Ronald: 'Het is echt een teamprestatie'

Ontmoet Ronald

Als Keukenmonteur bij Huysinc, onderdeel van DHOMUS, werk je dagelijks aan de mooiste keukenopstellingen bij mensen thuis. We vroegen onze collega Ronald: Wat maakt je vak leuk?

Vroeg uit de veren

“Rond 07:00u ben ik meestal bij een klant als ik een nieuwe keuken ga plaatsen. Dat is best vroeg, zeker als je ook nog een eindje moet rijden. Maar het went en een bak koffie brengt me in de juiste stemming. Ik stap vanuit huis zo m’n bus in, dus ik kan direct naar de klant. Als ik daar aankom zijn de spullen voor de keuken al geleverd. Even de materialen uitpakken, controleren of er geen gebreken zijn, het gereedschap klaarleggen en ik kan aan de slag.”

Service verlenen

“Normaal gesproken bestaan mijn werkzaamheden uit het plaatsen van nieuwe keukens, maar vandaag ben ik service aan het rijden. Ik ga bij klanten langs waar nog wat aan de keuken aangepast moet worden. Bijvoorbeeld een kastje stellen, een kitrand repareren of een koelkast vervangen. Het geeft me voldoening om iets op te lossen en een tevreden klant achter te laten.”

Werken aan het pronkstuk

“Als de basis van de keuken staat en de deurtjes of het blad worden geplaatst, dan is dat vaak zo’n moment dat de klant heel enthousiast wordt. Ze zien voor het eerst wat ze misschien wel meer dan een jaar geleden op papier hebben gekocht. De keuken is tegenwoordig het pronkstuk in een huis, waar veel geld en aandacht aan wordt besteed. Dat ze het stap voor stap werkelijkheid zien worden werkt aanstekelijk voor mijn werkethos. Ik zorg ervoor dat de keuken er strak en netjes bij staat, precies zoals het bedacht is. Als dat lukt, geeft mij dat iedere keer weer een kick.”

Al doende leer je veel

“Het belangrijkste is de volgorde van werken. Klink logisch, maar dat leer je door ervaring. Een keuken plaatsen is moeilijker dan je denkt. Vanaf de eerste schroef moet alles kloppen, anders kom je niet uit. Al doende leer je het vak. Ik ook, want ik heb pas 1,5 jaar ervaring. Maar de ervaring komt snel, want je bent er dagelijks mee bezig. Het is fijn dat ik me volledig op mijn werkzaamheden kan focussen. Alle zaken eromheen worden netjes geregeld. Afspraken inplannen, planningen bijhouden, keukens leveren, dat m’n gereedschap top blijft, een goede bus om mee op pad te gaan; ik heb er geen omkijken naar. Het is echt een teamprestatie. Dat vind ik ook gelijk het mooie aan dit bedrijf. Iedereen staat voor je klaar. Van backoffice tot HR.”

Ik ben het visitekaartje

“Aan het eind van de werkdag besef ik steeds weer dat ik als keukenmonteur het visitekaartje van het bedrijf ben. Mensen zijn in de showroom in de watten gelegd en zijn verliefd geworden op een keuken. Na maanden wachten zijn wij de eersten die ze van het Warenhuys zien. Aan ons de taak om die verliefdheid tot het laatste moment vast te houden. Als de keuken eenmaal staat, dan moet de wauw-factor blijven hangen. Het resultaat moet uitmuntend zijn. En dat iedere dag weer.”

Zie jij jezelf al in de rol van Keukenmonteur bij Huysinc?

Bekijk onze vacature en reageer vandaag nog. Onze Recruiter Linda kan al je vragen beantwoorden. Bel of app naar: 06 - 20 73 81 63.