Ontmoet Commercieel Medewerker David
Overslaan naar content

Verkoopadviseur Justin: ‘Meer dan leuk ontwerpen’

Ontmoet Justin

Bij DHOMUS vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Daarom vragen we onze collega’s: wat maakt je vak leuk? Met deze keer Justin in de hoofdrol als Verkoopadviseur LEICHT Amsterdam

Vizier open

"Een keukens als custom made maatpak voor mijn klanten maken, dat is het allerleukste om te doen. De wens van de klant vervullen, op de LEICHT manier. Dat betekent dat je met het vizier open moet kijken, maar ook dat je buiten de lijntjes moet kunnen denken. Als de klant verrast wordt met een ontwerp waar ze zelf niet aan hadden gedacht - en er uiteindelijk tóch voor kiezen - dan voeg je waarde toe. Wij bewegen ons richting binnenhuisarchitectuur. Met hoge kwaliteit keukens die tot de verbeelding spreken en waar mensen echt verliefd op worden. Aan mij de taak om in onze studio vanuit creativiteit een betaalbare high end keuken te ontwerpen en te leveren.”

Communicatie als kracht

“Het verkopen van een architectuurkeuken gaat verder dan een keer een gesprek voeren, een ontwerp maken en een contract tekenen. Je houdt contact gedurende het hele traject. Goede communicatie is onze kracht. Zo meet ik zelf de keuken in, wat zeer uniek is. Dat zorgt voor vertrouwen en past bij onze maatwerkgedachte. Ik voel me soms meer een meubelmaker dan een keukenleverancier, omdat we met ons merk op een toegankelijke manier vrijwel alles kunnen maken. Dat betekent ook dat je veel moet afstemmen over de gedetailleerde keuzes die je maakt.”

Op gelijke hoogte

“Veel van onze klanten komen via-via bij ons binnen. Ze zien een geweldige keuken bij vrienden, worden verliefd, horen over de kwaliteit en het proces en komen bij ons langs. De verfijning spreekt tot de verbeelding. We hebben niet echt een keukenshowroom, maar een XL creatieve ontwerstudio, waar we mensen meenemen in het traject. Ik loop hier gewoon op gympen, kan een geintje maken en zorg dat klanten zich hier thuis voelen. Ik probeer eerst op gelijke hoogte te komen met de klant, want we gaan samen het proces in. Wat vinden ze belangrijk? Staan ze open voor ideeën? Zo zit ik bijvoorbeeld naast de klant en niet ertegenover. Dat heeft écht effect.”

Tikkeltje eigenwijs

“Als ik de behoeftes en wensen in kaart heb gebracht, is het tijd om het vizier open te trekken en met enthousiasme te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Een tikkeltje eigenwijs zijn mag best. Dat is nodig om te kunnen inspireren en te verrassen. Verder moet je vooral ook zorgvuldig kunnen werken. Alles goed uitwerken en regelen.Je bent hier een allrounder. Van ontwerpen tot bouwvergaderingen bijwonen en van inmeten tot gesprekken voeren met stylisten, aannemers en architecten. Dat maakt het werkt divers.”

Meer dan 'leuk ontwerpen'

"Ons team in Amsterdam is klein maar fijn, met met drie ervaren adviseurs. Er is ruimte om in een huislijke sfeer creatief met elkaar te sparren. Je werkt met piekmomenten en moet onder druk kunnen verrassen. Dus het is niet alleen ‘leuk ontwerpen’, maar ook keihard werken. Vaak werk je aan maatwerk particuliere keukens en een groot nieuwbouwproject gelijk. Je moet dus kunnen schakelen. Als team vinden we het belangrijk om mooie dingen te maken. Dat kan hier. Mogelijkheden om door te groeien zijn er ook, maar daar ligt niet de nadruk op. Wel is er ruimte om jezelf binnen het vakgebied te ontwikkelen op het gebied van creativiteit en communicatie. En niet onbelangrijk; blijven werken aan skills om de droomkeukens ook echt waar te maken!”