Ontmoet Commercieel Medewerker David
Overslaan naar content

Verkoopadviseur Lodewijk: ‘Humor werkt, echt!’

Ontmoet Lodewijk

Bij DHOMUS vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Daarom vragen we onze collega’s: wat maakt je vak leuk? Met deze keer Lodewijk in de hoofdrol als Verkoopadviseur bij ASTO.

Samenspel

“Het mooie van dit vak is dat je altijd te maken hebt met mensen. Het creatieve deel om van hun wensen iets moois te maken, vind ik het allerleukste om te doen. Vaak komen klanten al met bepaalde ideeën binnen. Die hoor ik zorgvuldig aan, maar ik neem ook de ruimte om goed na te denken wat ik zélf met deze ruimte zou doen. Meestal komt er al schetsend op een vel papier een ‘brainwave’ op gang waar de klant blij verrast door raakt; ‘Hier kun je een heerlijk koffie nisje maken en hier kan de wijnkoeling mooi in het zicht worden geplaatst. Deze kleurensamenstelling past perfect bij de rest van het interieur’. Ik zoek naar onderscheid in details, passend bij de wensen. Niet direct voor het geijkte gaan, maar de ruimte, de wensen van de klant en mijn creativiteit op een goede manier combineren.”

Humor werkt, echt!

“Ik leef me altijd in in de klant en toon empathie. Goede communicatie is cruciaal in ons vak. Netjes blijven, hoor en wederhoor en niet alleen maar je eigen ideeën pushen. Maar humor werkt ook. Het is de kunst om nét dat moment te kiezen om het ijs te breken. We hoeven geen vrienden te worden, maar gezelligheid aan tafel maakt het ontwerp- en keuzeproces een stuk makkelijker. Als mensen bij een beoordeling aangeven dat ze zich bij mij op hun gemak voelden, dan glim ik van trots.”Op elkaar ingespeeld team

“Toen ik drie jaar geleden bij ASTO begon, voelde het direct als een warm bad. De klik met het team is goed, we zijn goed op elkaar ingespeeld en we helpen elkaar. Bij sommige bedrijven draait het om targets halen. Dat is hier niet het geval. We zitten bij elkaar in één ruimte en helpen elkaar om de beste oplossingen voor de klant te creëren. Daar hoeven we geen vergadering voor te beleggen, we regelen dat gelijk met elkaar. We zijn hier wars van hokjes denken. Als beginnend verkoopadviseur leer je zo ontzettend snel en als ervaren verkoopadviseur leer je weer van competenties van de jongere generatie. Heel direct samenwerken werkt efficiënt en dat past bij het karakter van een familiebedrijf. De neuzen staan dezelfde kant op.”

Wauw-factor

“Onze werkplek in Rotterdam is een hele prettige omgeving. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de klant. Het straalt warmte uit, maar ook een bepaalde luxe. We ontwerpen keukens voor het hogere segment en dan heb je een plek nodig waar mensen zich welkom voelen. Waar ze met aandacht geholpen worden en waar ze kunnen zien welke hoogwaardige afwerkingen we gaan toepassen. Ik noem het niet een showroom, maar een designstudio. Sfeervol en met een echte wauw-factor. Onze klanten komen graag bij ons langs en dat wordt mond-op-mond doorgegeven. In de winter staat de haard aan, in de zomer zetten we de deuren open. Zo’n sfeertje spreekt veel mensen aan.”